dsghydrhadrh

utorok 6. septembra 2011

Nehanební bastardi

Drama / Válečný / Thriller

USA / Německo, 2009, 153 min.
Hrajú:  Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Michael Fassbender, Diane Kruger, Daniel Brühl, Til Schweiger, Gedeon Burkhard, Jacky Ido, B. J. Novak, Omar Doom, August Diehl, Denis Menochet, Sylvester Groth, Martin Wuttke, Mike Myers, Julie Dreyfus, Richard Sammel, Rod Taylor, Samm Levine, Paul Rust, Michael Bacall, Arndt Schwering - Sohnrey, Ken Duken, Christian Berkel, Anne - Sophie Franck, Léa Seydoux, Ludger Pistor, Jana Pallaske, Sebastian Hülk, Bo Svenson, Enzo G. Castellari, Samuel L. Jackson, Harvey Keitel, Michael August, Rainer Bock, Quentin Tarantino, Alexander Fehling   
 
Bolo nebolo v nacistami okupovanom Francúzsku ... Vitajte v Druhej svetovej vojne podľa Quentina Tarantina. Vitajte vo svete, kde historická realita ustupuje ľahko brutálnemu rozprávkovému rozprávaniu jedného z najkontroverznejších režisérov súčasnosti. On sám pritom tvrdí, že sa poetika Nehanebných bastardov asi najviac priblížila nálade filmu, ktorý mu urobil meno - násilníckej čiernočiernej komédii Pulp Fiction - Historky z podsvetia.
Nemeckých vojakov ešte neprestali bolieť nohy po smelej invázii do západnej Európy, keď mladučkej Shosanna (Melanie Laurent) priamo pred očami nemecký dôstojník Hans Landa (Christoph Waltz) vyvraždil členov jej rodiny. Ona sama len tak tak unikne do Paríža, kde sa ukryje pod novou identitou prevádzkovateľky kina. Na inom mieste hákovým krížom rozkopanej Európy sa pod vedením ľahko vulgárneho amerického poručíka Aldo Rainey (Brad Pitt) formuje nezvyčajná vojenská jednotka. Úlohou jej členov je nielen prežiť na území plnom nacistov a ich prisluhovačov, ale zároveň likvidovať ich elity a to tak efektne, že tým medzi nimi budú šíriť strach a paniku. Hovoria si Bastardi a práve ich čaká tá najťažšia misia, ktorá môže úplne zmeniť priebeh vojny. V jednom parížskom kine sa chystá premiéra nového nemeckého propagandistického eposu a tejto udalosti sa má zúčastniť celý rad nacistických špičiek (možno aj samotný Hitler). Úlohou Bastardov bude na akciu preniknúť a ukázať šéfom Tretej ríše, aké to je, keď je človek po smrti. Nepočítajú však s tým, že priamo pod svetlami premietačky snuje svoj ​​plán pomsty za smrť blízkych osirelá Shosanna a že keď sa jeden geniálny plán na atentát stretne s iným, výsledkom môže byť ešte geniálnejší neúspech.
(Officiálny text distribútora)
Filmová ukážka (trailer)
Hodnotenie filmu klikni tu...
Facebook  

0 komentárov: