dsghydrhadrh

nedeľa 4. septembra 2011

Kill Bill: Vol. 1

Akční / Thriller

USA, 2003, 106 min (SE: 215 min)
Hrajú:  Uma Thurman, Lucy Liu, Vivica A. Fox, Daryl Hannah, David Carradine, Michael Madsen, Julie Dreyfus, Chiaki Kuriyama, Sonny Chiba, Chia Hui Liu, Michael Parks, Michael Bowen, Jonathan Loughran, Kazuki Kitamura, Shun Sugata, Quentin Tarantino, Zoë Bell, Ai Maeda  
 
Bývalá členka špičkového zabijackého komanda (Uma Thurman) sa rozhodne navždy skončiť s minulosťou a vydať sa. Jej svadobný deň sa však zmení v krvavé jatky v okamihu, keď na ňu zaútočí jej bývalý šéf Bill (David Carradine) a zabije ju. Mladá žena však nezomrela, aj keď si to všetci myslia: šťastnou náhodou vražedný útok prežila, ale upadla do kómy. Po piatich mučivo dlhých rokoch sa vracia z temného priedomí smrti s jedinou myšlienkou: pomstiť sa všetkým, ktorí jej ublížili, bez ohľadu na to, čo ich k tomu viedlo. Ku všetkému odhodlaná hrdinka, ktorá si hovorí Nevesta, však ešte len musí zistiť, kto je proti nej - a tiež to, či neexistuje niekto, kto by mohol stáť na jej strane ... Chladnokrvná pomsta, mrazivá nenávisť a spomienky na zradený lásku vedú elitnú vrahyňu po ceste krvi, z ktorej - možno - nie je návratu.

Po piatich rokoch, ktoré uplynuli od svetového úspechu Jackie Brownovej, maniak z videopožičovne Quentin Tarantino potvrdzuje svoju povesť kultového autora akčným príbehom o pomste, láske a nenávisti. Kľúčovú úlohu v jeho novom autorskom opusu hrajú klasické ázijské filmy zo 70. rokov využívajúce prvkov Wuxi filmov. Chcem natočiť najlepší akčný film všetkých čias!, Vyhlásil Tarantino len napoly žartom na minuloročnom MFF v Cannes, kde svoj projekt prvý krát predstavil. Ku slávnostné svetovej premiére na najprestížnejšom európskom festivale tento rok v máji tiež smeroval natáčanie filmu, na ktorého súbojových a akčných scénach sa podieľal legendárny Woo-Ping Yuen (Matrix, Tiger A Drak). Podobne ako niekoľkokrát predtým, aj teraz si Tarantino pohráva s chronológiu svojho príbehu: rozprávanie je členené do desiatich kapitol, ktorých časová postupnosť je rafinovane poprehadzované. Vedľa obdivovaných hviezd žánru (Sonnyho Chiba a Gordona Liu) exceluje vv hlavnej úlohe nejnetrpělivěji očakávaného hitu jesennej sezóny Uma Thurman, ktorá sa objavila už v režisérovej kultovom morytátu Pulp Fiction - Historky z podsvetia.
(Officiálny text distribútora)
Filmová ukážka (trailer)
Hodnotenie filmu klikni tu...
Facebook  

0 komentárov: