dsghydrhadrh

nedeľa 4. septembra 2011

Kill Bill: Vol. 2

Akční / Thriller
USA, 2004, 136 min

Hrajú:  Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen, Daryl Hannah, Chia Hui Liu, Lucy Liu, Vivica A. Fox, Michael Parks, Bo Svenson, Jeannie Epper, Samuel L. Jackson, Sid Haig, Larry Bishop, Laura Cayouette, Claire Smithies, Perla Haney-Jardine, Julie Dreyfus, Quentin Tarantino, Michael Jai White, Zoë Bell, Lawrence Bender   
 
Svadobný obrad bývalej členky komanda zmijí zabijakov, Čiernej Mambo, zmenil jej pomstychtivý ex-milenec Bill s bývalými kumpánmi v krvavý masaker. Tehotná Nevesta však guľku vpálenou do hlavy prežila: po štyroch rokoch strávených v kóme precitla a vydala sa na cestu pomsty. Už zlikvidovala prvé dve položky na svojom zozname smrti O-Ren Ishii zvanú koralovec a Vernitu Green Besa. Zostáva jej však zabiť ešte Elle Driver prezývanú Kalifornský Horský Had, Budda zvaného štrkáč a samozrejme bývalého šéfa, milenca a otca jej dieťaťa - Billa. Tí traja však už vedia, čo im hrozí - a myslia si, že sú na to pripravení.

Druhá časť majstrovského akčného hitu Quentina Tarantina (prvá mala v českých kinách premiéru vlani v októbri) líči ďalšie osudy odhodlanej Nevesty a vyvrcholenie jej pomsty. V strhujúcom príbehu, rozprávanie ako je zvykom režiséra gaunera (Reservoir Dogs), Pulp Fiction historiek z podsvetia a Jackie Brownovej - striedavo, sa však vraciame aj do minulosti. Zostáva toho ešte veľa dopovědět: Čo sa vlastne stalo v kostole v texaskom El Pase? A prečo sa to stalo? Žije dcéra, už Nevesta považovala za mŕtvu? Akým výcvikom prešla hrdinka v Japonsku? A ako sa vlastne v skutočnosti volá? Ale predovšetkým: dokáže Nevesta naplniť svoju krvavú pomstu tak, ako si naplánovala?
(Officiálny text distribútora)
Filmová ukážka (trailer)
Hodnotenie filmu klikni tu...
Facebook  

0 komentárov: