dsghydrhadrh

pondelok 29. augusta 2011

Simpsonovci vo filme

Animovaný / Komedie
USA, 2007, 83 min.

Hrajú:  Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria, Harry Shearer, Albert Brooks, Billie Joe Armstrong, Tress MacNeille, Tre Cool, Joe Mantegna, Russi Taylor, Marcia Wallace, Tom Hanks   
 
Jeden z najúspešnejších televíznych seriálov sa konečne dočkal prvého celovečerného filmového spracovania. Populárna rodinka Simpsonovcov zo Springfieldu bude tentoraz čeliť globálnym výzvam a Homer urobí najhoršiu vec svojho života. Na filme pracujú rovnakí tvorcovia ako na televíznom seriáli, a tak sa fanúšikovia dočkajú väčšiny svojich obľúbených postáv. Zápletku však taja do poslednej chvíle. Seriál, ktorý už niekoľko rokov úspešne uvádza aj Česká televízia, si u divákov vydobyl výlučnú pozíciu vďaka kombinácii čierneho a situačného humoru. Ten samozrejme vo filme nebude chýbať a už prvé zverejnené zábery vyvolali ľahkú kontroverziu. Najmä ten, kde je Bart prvý raz za svoju kariéru nahý. Snahou tvorcov je k filmu pritiahnuť i tých divákov, ktorí sa zatiaľ s fenoménom Simpsonovcov príliš nestretli a zároveň uspokojiť verných fanúšikov a prekvapiť sami seba.

Vo vedľajších úlohách sa objavia aj niektoré filmové hviezdy a skutočné postavy americkej histórie. Tvorcovia tiež odhalili, že aj v Springfielde začnú riešiť problémy ako znečisťovanie ovzdušia, ekologická kríza a súčasná americká politika. Práce na filme sa začali už v roku 2001, ale od tej doby sa niekoľkokrát radikálne zmenil scenár. Aj vďaka mimoriadnemu zázemiu, ktorého sa tvorcom dostalo od spoločnosti Twentieth Century Fox, je film natočený v širokouhlom formáte as väčšou paletou farieb než akú má televízny seriál.

Film nadabovali rovnakí herci ako seriál, a tak sa českí diváci môžu tešiť na výborné výkony Martina Dejdar, Jiřího Lábusa a ďalších. Simpsonovci vo filme sú jedným z najočakávanejších projektov tohto leta a to vďaka neokázalej komike, ktorá už skoro dve desiatky rokov baví milióny divákov na celom svete.
(Officiálny text distribútora)
Filmová ukážka (trailer)
Hodnotenie filmu klikni tu...
Facebook  

0 komentárov: