dsghydrhadrh

utorok 30. augusta 2011

Rango

Animovaný / Rodinný / Dobrodružný / Western
USA, 2011, 107 min.

Hrajú:  Johnny Depp, Isla Fisher, Abigail Breslin, Ned Beatty, Alfred Molina, Bill Nighy, Stephen Root, Harry Dean Stanton, Timothy Olyphant, Ray Winstone, Ian Abercrombie, Gil Birmingham, Claudia Black, Blake Clark, Patrika Darbo, Beth Grant, Ryan Hurst, Vincent Kartheiser, Lew Temple, Alanna Ubach, Gore Verbinski, Kym Whitley
 
Než si začal hovoriť Rango a vybájil si veľa mýtov o svojich hrdinských kúskoch, obýval chameleón v havajskej košeli priestranné terárium. Nič mu v ňom nechýbalo, snáď okrem trochy akcie. Tej si začne naplno užívať, keď sa nešťastnou náhodou ocitne uprostred vyprahnutej púšte, kde si na ňom skoro pochutí hladný jastrab. A aby napätie nebolo málo, jeho ďalšie kroky vedú do mesta menom Prach, v ktorom visí obyvateľom kolty prekliato nízko. V tunajšej nálevně si chameleón vymyslí meno Rango a pár hrdinských historiek, čoho vzápätí ľutuje. Od zúfalých domorodcov totiž obratom dostane Šerifská hviezdu a hromadu úloh, medzi nimi aj nájdenie zdroje pitnej vody a odstránenie tunajších i cezpoľných zabijakov. Na Rango teraz bude, či neuvážené hrdinské kecy pretaví v činy, alebo či zahodí hviezdu, kolty a Stetson, navlečie havajskú košeľu a utečie späť do civilizácie.
"Vitaj, amigo, v púšti nekonečné, kde smäd a prach sú tvoje družky večné ..." Chór hrajúcich a spievajúcich mexických sov vás uvedie do sveta, kde vás prejde sranda, ale napriek tomu sa budete bez prestania smiať príbehu o nejnepravděpodobnějším hrdinovi, akého kedy Divoký západ poznal. Režisér Pirátov z Karibiku Gore Verbinski znovu namiešal opulentné kokteil akcie, humoru a nádherných kulís, ktorý premáva rovnako dobre ako loď Jacka Sparrowa, hoci z hraného sveta možno nečakane preskočil do animovaného..
(Officiálny text distribútora)
Filmová ukážka (trailer)
Hodnotenie filmu klikni tu...
Facebook  

0 komentárov: