dsghydrhadrh

utorok 30. augusta 2011

Gran Torino

Krimi / Drama / Psychologický
USA / Německo, 2008, 112 min.

Hrajú:  Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Vang, Ahney Her, Geraldine Hughes, Dreama Walker, Brian Howe, John Carroll Lynch, William Hill, Scott Eastwood, Cory Hardrict   
 
Než si začal hovoriť Rango a vybájil si veľa mýtov o svojich hrdinských kúskoch, obýval chameleón v havajskej košeli priestranné terárium. Nič mu v ňom nechýbalo, snáď okrem trochy akcie. Tej si začne naplno užívať, keď sa nešťastnou náhodou ocitne uprostred vyprahnutej púšte, kde si na ňom skoro pochutí hladný jastrab. A aby napätie nebolo málo, jeho ďalšie kroky vedú do mesta menom Prach, v ktorom visí obyvateľom kolty prekliato nízko. V tunajšej nálevně si chameleón vymyslí meno Rango a pár hrdinských historiek, čoho vzápätí ľutuje. Od zúfalých domorodcov totiž obratom dostane Šerifská hviezdu a hromadu úloh, medzi nimi aj nájdenie zdroje pitnej vody a odstránenie tunajších i cezpoľných zabijakov. Na Rango teraz bude, či neuvážené hrdinské kecy pretaví v činy, alebo či zahodí hviezdu, kolty a Stetson, navlečie havajskú košeľu a utečie späť do civilizácie.
"Vitaj, amigo, v púšti nekonečné, kde smäd a prach sú tvoje družky večné ..." Chór hrajúcich a spievajúcich mexických sov vás uvedie do sveta, kde vás prejde sranda, ale napriek tomu sa budete bez prestania smiať príbehu o nejnepravděpodobnějším hrdinovi, akého kedy Divoký západ poznal. Režisér Pirátov z Karibiku Gore Verbinski znovu namiešal opulentné kokteil akcie, humoru a nádherných kulís, ktorý premáva rovnako dobre ako loď Jacka Sparrowa, hoci z hraného sveta možno nečakane preskočil do animovaného.
(Officiálny text distribútora)
Filmová ukážka (trailer)
Hodnotenie filmu klikni tu...
Facebook  

0 komentárov: