dsghydrhadrh

nedeľa 18. septembra 2011

Mafiáni

Krimi / Dráma / Thriller
USA, 1990, 116 min (SE: 139 min)
  
 
Brooklyn 1955. Školák Henry Hill sníva o tom, že sa stane gangstrom. vykonáva drobné služby pre miestnych mafiánov a keď je zadržaný políciou kvôli pašovaniu cigariet, odmieta vypovedať, čo mu vynesie priazeň kmotra Paula Cicera, ktorý ho prijme do svojich služieb.
1963. Henry spolu s Jimmym Conway a Tommym DeVito vykoná úspešnú lúpež na letisku. Ostrieľaní Jimmy sa stáva mladíkovým priateľom a mentorom. Henry sa ožení so stredoškolskou židovskou dievčaťom Karen a navonok žije pokojným a usadlým životom. Jeho žena po svadbe zistí skutočný prameň Henryho príjmov a prijme to ako nezvratný fakt.
1970. Henry opustí svoju ženu po žiarlivej scéne, ktorú mu Karen ztropí kvôli jeho milenca. Na Cicerovo naliehanie však ďalej udržuje zdanie fungujúceho manželstva. Za surové zmlátenie jedného dlžníka sú Henry s Jimmym odsúdení na desať rokov. Vo väzení sa Henry zapletie do distribúcie drog, pretože má strach, že jeho rodina ostane bez prostriedkov. Keď je po štyroch rokoch podmienečne prepustený, sľubuje Cicero, že drogy nechá.
1980. Henry, Jimmy a Tommy vykonajú ďalšie lúpež na letisku, ktorá vynesie 6 miliónov dolárov. Na ich stopu sa však dostáva FBI. Cicero sa rozhodne odstrániť slabý článok, ktorým je zabijak Tommy. Henry zisťuje, že ďalší na rade bude on a rozhodne sa prihlásiť ako dobrovoľný svedok, aby získal ochranu federálnych úradov, ktoré mu zariadi zmenu totožnosti
(Officiálny text distribútora)
Filmová ukážka (trailer)
Hodnotenie filmu klikni tu...
Facebook  

0 komentárov: